הדבש שלנו לא עובר שום תהליך, למעט סינון וניקיון. הדבש לא מחומם והוא דבש טבעי ואיכותי.
כל עוד הדבש נשאר בכלי אטום ובמקום מוצל, הדבש יכול להישמר לאורך שנים.
בזכות ההרכב המיוחד של הדבש הוא נשמר לאורך זמן. חשוב להגיד שהתכונות של הדבש יכולות להשתנות - הנוזליות שלו והצבע.
בהחלט כן! בעזרת חימום עדין - מוזמנים.ות לקרוא על כך במאמר שכתבנו בבלוג.
בחקלאות מודרנית, החקלאי מונע מבעל החיים, הירקות והעצים שהוא מגדל - להיכנס למצבי עקה. מאחר ואנחנו לוקחים לכוורת חלק מהדבש, שהוא מקור האנרגיה שלה, בתקופות יובש יש צורך לספק לדבורה תחליף לדבש כדי שהכוורת תישאר בריאה ועוצמתית ולא תיכנס לעקה.
אנחנו מספיק לדבורים סוכר בתקופות בהן אין אגירת דבש וכמובן שאנחנו מקפידים להפריד בין אגירת הדבש להאכלת הסוכר.
בתקופות מסויימות אנחנו לא מתאפקים וגם מדברים על ענייני עבודה, אבל ברוב הזמן אנחנו יודעים לעשות את ההפרדה ולהנות כמשפחה ולא כקולגות למקום העבודה!
בכל מקרה על דבורים, מרעה, פריחה ודבש אנחנו נדבר תמיד כי זה חלק משמעותי מהחיים שלנו ובהחלט חלק בלתי נפרד.
אין לנו חנות פיזית, כל המוצרים שלנו נמכרים באתר בלבד ומגיעים ממש עד אליכם הביתה, איזה כיף!
בעז ושלומית הקימו את המכוורת. כחלק מהתואר שלו, בעז לקח קורס גידול דבורים בפקולטה לחקלאות ובעקבות כך החליט לקנות כמה כוורות. שלומית עבדה כשכירה בחוץ אבל תמיד הייתה עמוד תווך בעסק – תדמיינו את שלומית בחודש תשיעי להריון, בקיץ של ישראל, יושבת בבית ללא מזגן ובונה מסגרות לחלות!
שניהם עבדו מאוד קשה כדי שהמכוורת תגיע למה שהיא היום: מכוורת מקצועית ומבוססת. שלושת הילדים עבדו וגם רבים מחברי המושב והסביבה.
קיימים המון סוגי דבש בארץ ובעולם, בהתאם לצמחים המקומיים. בארץ הסוגים העיקריים הם הדרים, אקליפטוס, פרחי בר ושיזף. בנוסף, יש גם דבש תלתן, אבוקדו, חרובים, כותנה ועוד.
אם מעניין אתכם לשמוע עוד, כתבנו מאמר ממש על הנושא הזה.
כמו שסוגי דבש שונים נבדלים ביניהם בטעם, בריח ובמרקם - גם דבש במדינה אחרת עם פרחים שונים, סוג אדמה אחר ועוד שלל גורמים נוספים ישפיעו על הדבש!
כשאנחנו נמצאים במדינות אחרות תמיד ננסה דבש מקומי, בשביל החוויה!
טעמתם דבש מיוחד בארץ רחוקה? שתפו אותנו מה חשבתם(:
ביום שבו לא יהיו דבורי דבש אנחנו נצטרך להסתפק בפירות וירקות קטנים יותר, פחות טעימים, פחות איכותיים וגם המגוון ירד בצורה משמעותית.
התרגלנו לחיות עם שפע של ירקות פירות טעימים מכל הסוגים ובמחירים לא רעים – בלי דבורי הדבש המחירים יעלו בצורה דרמטית והטעם והמגוון ירדו.
כנסו למאמר שלנו על חשיבות הדבורים להאבקה.
הדבש הוא מקור הפחמימה של הדבורים.
הדבורים אוספות צוף, מאכסנות בתאים ובעזרת תהליכי אנזימים ונידוף מים הצוף הופך לדבש מתוק וטעים.
״על טעם ועל ריח...״ כל דבש בעל טעם ותכונות ייחודיות לו, ולכל אחד ואחת העדפות שונות. ההמלצה שלנו? תנסו ותגידו לנו אתם.ן.
ואיך תחליטו? תוכלי להזמין מארז שלושה טעמים שווה במיוחד!
© כל הזכויות שמורות למשפחת כנות 2024 | תקנון אתר ומדיניות משלוחים
עיצוב ובניית האתר: www.talisinay.com